Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
 

Dag van de Gezonde Schoolkantine

De ‘Dag van de Gezonde Schoolkantine’ vindt elk jaar plaats op de derde dinsdag van april. Dit jaar is dat 16 april 2019. Op deze dag hopen we een recordaantal Schoolkantine Schalen uit te reiken in het hele land. Vorig jaar hebben we maar liefst 45 gouden en zilveren schalen uitgereikt en dit jaar hopen we dat te overtreffen.

In de komende weken staan we klaar om jullie te helpen met het behalen van de schaal, zodat we op de dag zelf langs zoveel mogelijk scholen kunnen gaan om de schalen persoonlijk uit te reiken. Tijdens de schaaluitreiking zorgen we dat er een mooie foto wordt gemaakt, die wij (met toestemming) zullen delen op social media én die jullie achteraf in groot formaat opgestuurd krijgen als herinnering aan deze dag.

Wat je kunt doen

Naast het behalen van de schaal kun je op die dag ook andere activiteiten doen om er een feestje van te maken en jullie schoolkantine in het zonlicht te zetten. Een aantal ideeën:

  • Nodig lokale pers uit om tijdens de schaaloverhandiging aanwezig te zijn. Hier vind je een concept persbericht
  • Bied die dag gratis groente of fruit aan door bijvoorbeeld samen te werken met lokale supermarkten of groenteboeren
  • Versier de kantine
  • Bedenk een feestelijk broodje voor die dag en laat eventueel leerlingen mee bedenken wat zij lekker vinden
  • Werk samen met docenten en laat hen het onderwerp voeding verwerken in bijvoorbeeld een biologie- of taalles


Collage van de Dag van de Gezonde Schoolkantine van vorig jaar.

Willen jullie ook onderdeel zijn van deze bijzondere dag en ons helpen ons doel te bereiken? Neem dan contact op met je brigadier of laat je gegevens achter op deze pagina

Wie verdiende er al een Schoolkantine Schaal?
Overzicht

Zoek je een middelbare school met een gezonde schoolkantine? Je kunt zoeken op een specifieke school of per provincie kijken welke scholen een Schoolkantine Schaal hebben.