Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
 

Dag van de Gezonde Schoolkantine 2019 was een groot succes

Elke derde dinsdag van april is de Dag van de Gezonde Schoolkantine. Met deze dag vraagt het Voedingscentrum jaarlijks extra aandacht voor gezonde voeding op scholen. Dit jaar viel deze dag op 16 april.

De dag begon bijzonder feestelijk met een bezoek van staatssecretaris Paul Blokhuis van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn een Sport aan het FlexCollege in Den Haag. Na een rondleiding door de moestuin en kantine, en een gezamenlijk gezond ontbijt met de leerlingen van de school, reikte de staatssecretaris de gouden Schoolkantine Schaal uit aan de school. De schaaluitreiking trok veel landelijke aandacht van media. Bekijk de foto’s en tv-uitzending van Goedemorgen Nederland over de Dag van de Gezonde Schoolkantine.

Ook op veel andere scholen was er aandacht voor de Gezonde Schoolkantine. Door de inspanningen van iedereen is het ons gelukt een recordaantal van 168 Schoolkantine Schalen uit te reiken aan vo- en mbo-scholen door heel Nederland.

De Schoolkantine Brigadiers reikten deze Schoolkantine Schalen op deze dag persoonlijk uit. Sommige scholen organiseerden daaromheen een speciaal uitreikmoment of een gezonde actie voor de leerlingen en docenten. Bekijk het fantastische fotoalbum.

Volgend jaar vindt de Dag van de Gezonde Schoolkantine plaats op 21 april. Hou de website en de nieuwsbrief in de gaten voor meer informatie.


FlexCollege in Den Haag

Aeres vmbo in Ede

Wie verdiende er al een Schoolkantine Schaal?
Overzicht

Zoek je een middelbare school met een gezonde schoolkantine? Je kunt zoeken op een specifieke school of per provincie kijken welke scholen een Schoolkantine Schaal hebben.