Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Menu
Zoek
Kantinescan

Zó betrek je leerlingen: inspirerende verhalen

Leerlingen hebben een enorme verbeeldingskracht die ze om weten te zetten in daadkracht. Ideeën tegen voedselverspilling in samenwerking met lokale winkels, gezonde recepten bedenken of zelfs een hele keuken runnen. Geef ze de ruimte en het vertrouwen en je krijgt er veel voor terug. Bekijk de voorbeelden op deze pagina en laat je inspireren.

Zó doen ze dat in Tilburg

Jasmijn kwam naar het schoolkantineteam met een plan om voedselverspilling tegen te gaan. Ze wist de lokale groentewinkel, supermarkt en bakker ook te betrekken bij haar plan. Vivian en India bedachten nieuwe gerechtjes om de kantine gezonder en duurzamer te maken. Lees hieronder hoe ze dat aangepakt hebben.

Proeven in Tiel

Er is niet veel voor nodig om Roos en Emanuela aan het praten te krijgen over hun succesvolle poging om het aanbod in de school- kantine van het ROC Rivor in Tiel gezonder te maken. Een jaar na de start kijken ze met gepaste trots terug op wat ze in de projectgroep samen met cateraar Markies en Inventief 180 hebben neergezet. Lees het hele verhaal hieronder.

In Almelo zijn de leerlingen aan zet

Bij het Zone College in Almelo wordt de kantine gerund door de leerlingen. Ze bedenken nieuwe gerechten en organiseren regelmatig proeverijen en smaaktestjes. De koppeling tussen theorie en praktijk staat centraal, bijvoorbeeld door ingrediënten uit de tuin te verwerken in een gezonde snack