Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Menu
Zoek
Kantinescan

Broodje tonijn met augurkensalsa

broodje tonijn met augurkensalsa Een fris broodje voor tijdens de lunch.

DIT RECEPT IS VOOR 10 BROODJES

  • 2 sjalotten
  • ½ komkommer
  • 2 tomaten
  • 8 augurken
  • 5 takjes peterselie
  • peper
  • 10 volkoren triangelbroodjes
  • 3 blikjes tonijn in olie
  • 3 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 3 eetlepels halfvolle fritessaus
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  1. Pel de sjalotten en snijd fijn.
  2. Was de komkommer en tomaten en snijd ze in kleine blokjes.
  3. Hak de augurken en de peterselie fijn.
  4. Meng de kleingesneden ingrediënten met olie, witte wijnazijn en peper naar smaak.
  5. Laat de tonijn uitlekken en verdeel in stukjes.
  6. Meng de yoghurt en de fritessaus. Breng op smaak met peper.
  7. Snijd de volkorenbroodjes open en besmeer ze met de yoghurtsaus.
  8. Verdeel de tonijn en augurkensalsa over de broodjes.

Dit recept is ingezonden door het VSO Heuvelrug College in Zeist en staat in de receptenwaaier.