Een fris broodje voor tijdens de lunch.
DIT RECEPT IS VOOR 10 BROODJES
- 2 sjalotten
- ½ komkommer
- 2 tomaten
- 8 augurken
- 5 takjes peterselie
- peper
- 10 volkoren triangelbroodjes
- 3 blikjes tonijn in olie
- 3 eetlepels halfvolle yoghurt
- 3 eetlepels halfvolle fritessaus
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- Pel de sjalotten en snijd fijn.
- Was de komkommer en tomaten en snijd ze in kleine blokjes.
- Hak de augurken en de peterselie fijn.
- Meng de kleingesneden ingrediënten met olie, witte wijnazijn en peper naar smaak.
- Laat de tonijn uitlekken en verdeel in stukjes.
- Meng de yoghurt en de fritessaus. Breng op smaak met peper.
- Snijd de volkorenbroodjes open en besmeer ze met de yoghurtsaus.
- Verdeel de tonijn en augurkensalsa over de broodjes.
Dit recept is ingezonden door het VSO Heuvelrug College in Zeist en staat in de receptenwaaier.