Iedereen staat in de rij voor deze gezonde variant van de kapsalon.
DIT RECEPT IS VOOR 10 PORTIES
- 2 theelepels kaneel
-
2 theelepels korianderpoeder
-
4 theelepels paprikapoeder
-
4 theelepels gemalen komijnzaad
-
6 theelepels knoflookpoeder
-
8 eetlepels olie
-
2 kilo aardappelen
-
250 gram Griekse yoghurt, 0% vet
-
2 komkommers
-
4 tomaten
-
300 gram ijsbergsla
-
600 gram kippendijfilet
-
5 plakken 30+ kaas
- Verwarm de oven voor op 200° C.
- Meng kaneel, korianderpoeder, paprikapoeder, komijnzaad en 1/3 van het knoflookpoeder.
- Snijd de kippendijfilet in dunne reepjes, meng met 2/3 van de kruidenmix en laat minimaal 30 minuten in de koelkast staan.
- Snijd de aardappelen in frietvorm en meng met de helft van de olie en de rest van de kruidenmix.
- Verdeel de frieten over de bakplaat en bak ze in 30 minuten gaar en goudgeel.
- Doe de yoghurt in een schaaltje en meng met de rest van het knoflookpoeder tot een saus.
- Was de tomaten en de komkommers, snijd in stukken en meng met de ijsbergsla.
- Verwarm de rest van de olie in een koekenpan en bak de kipreepjes in 10 minuten gaar.
- Vet een ovenschaal in, verdeel de frietjes over de bodem en leg daar de kipreepjes en een plak kaas bovenop en grill het geheel 2 minuten in de oven.
- Neem uit de oven en verdeel de salade en de knoflooksaus erover.
Dit recept is ingezonden door het Kolom Praktijkcollege Noord in Amsterdam en staat in de receptenwaaier.