Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Menu
Zoek
Kantinescan

Kapsalon

recept kapsalon

Iedereen staat in de rij voor deze gezonde variant van de kapsalon.

DIT RECEPT IS VOOR 10 PORTIES

  • 2 theelepels kaneel
  • 2 theelepels korianderpoeder
  • 4 theelepels paprikapoeder
  • 4 theelepels gemalen komijnzaad
  • 6 theelepels knoflookpoeder
  • 8 eetlepels olie
  • 2 kilo aardappelen
  • 250 gram Griekse yoghurt, 0% vet
  • 2 komkommers
  • 4 tomaten
  • 300 gram ijsbergsla
  • 600 gram kippendijfilet
  • 5 plakken 30+ kaas
  1. Verwarm de oven voor op 200° C.
  2. Meng kaneel, korianderpoeder, paprikapoeder, komijnzaad en 1/3 van het knoflookpoeder.
  3. Snijd de kippendijfilet in dunne reepjes, meng met 2/3 van de kruidenmix en laat minimaal 30 minuten in de koelkast staan.
  4. Snijd de aardappelen in frietvorm en meng met de helft van de olie en de rest van de kruidenmix.
  5. Verdeel de frieten over de bakplaat en bak ze in 30 minuten gaar en goudgeel.
  6. Doe de yoghurt in een schaaltje en meng met de rest van het knoflookpoeder tot een saus.
  7. Was de tomaten en de komkommers, snijd in stukken en meng met de ijsbergsla.
  8. Verwarm de rest van de olie in een koekenpan en bak de kipreepjes in 10 minuten gaar.
  9. Vet een ovenschaal in, verdeel de frietjes over de bodem en leg daar de kipreepjes en een plak kaas bovenop en grill het geheel 2 minuten in de oven.
  10. Neem uit de oven en verdeel de salade en de knoflooksaus erover.

Dit recept is ingezonden door het Kolom Praktijkcollege Noord in Amsterdam en staat in de receptenwaaier.