Lekker met rauwkost, zoals wortel, bleekselderij, komkommerpaprika, radijsjes en rettich. Of op een volkorenbroodje met groente.
DEZE RECEPTEN ZIJN VOOR 10 PORTIES
Hummus:
- 250 gram kikkererwten uit blik zonder of met weinig zout
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel gemalen komijn
- 2 eetlepels halfvolle yoghurt
- 1,5 eetlepel olijfolie
- rasp en sap van 1 citroen
- Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af.
- Pureer de kikkererwten met een staafmixer of keukenmachine fijn.
- Pers het teentje knoflook erboven uit.
- Rasp de schil van een citroen en pers deze vervolgens uit.
- Voeg ook de gemalen komijn, yoghurt, olijfolie, het citroensap, de geraspte citroenschil en wat peper toe.
- Serveer in bakjes met bijvoorbeeld rauwe groente of op brood.
Frisse kruidensaus:
- ½ bosje bieslook
- 6 takjes peterselie
- 20 blaadjes basilicum
- 1 theelepel tijm of rozemarijn
- 300 ml halfvolle yoghurt
- 4 eetlepels halfvolle melk
- Was de kruiden onder stromend water en snijd ze klein.
- Meng alles door elkaar.