Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Menu
Zoek
Kantinescan

Kruidensaus en hummus

Recept van het Voedingscentrum voor in de kantine: Lekker met rauwkost, zoals wortel, bleekselderij, komkommer paprika, radijsjes en rettich

Lekker met rauwkost, zoals wortel, bleekselderij, komkommerpaprika, radijsjes en rettich. Of op een volkorenbroodje met groente.

DEZE RECEPTEN ZIJN VOOR 10 PORTIES

Hummus:

  • 250 gram kikkererwten uit blik zonder of met weinig zout
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 1,5 eetlepel olijfolie
  • rasp en sap van 1 citroen
  1. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af.
  2. Pureer de kikkererwten met een staafmixer of keukenmachine fijn.
  3. Pers het teentje knoflook erboven uit.
  4. Rasp de schil van een citroen en pers deze vervolgens uit.
  5. Voeg ook de gemalen komijn, yoghurt, olijfolie, het citroensap, de geraspte citroenschil en wat peper toe.
  6. Serveer in bakjes met bijvoorbeeld rauwe groente of op brood.

Frisse kruidensaus:

  • ½ bosje bieslook
  • 6 takjes peterselie
  • 20 blaadjes basilicum
  • 1 theelepel tijm of rozemarijn
  • 300 ml halfvolle yoghurt
  • 4 eetlepels halfvolle melk
  1. Was de kruiden onder stromend water en snijd ze klein.
  2. Meng alles door elkaar.