Een heerlijke kom soep om de middag door te komen.
DIT RECEPT IS VOOR 10 KOMMEN SOEP
-
2 uien
-
8 teentjes knoflook
-
5 eetlepels olie
-
250 gram rode linzen
-
2 liter water
-
2½ theelepels tomatenpuree
-
2½ theelepels kurkuma
-
2½ theelepels paprikapoeder
-
2½ theelepels komijnpoeder
-
2½ theelepels peper
- 2 citroenen
-
chilipoeder naar smaak
-
Pel de knoflook en uien en snijd ze klein.
- Verhit de olie in een grote soeppan. Bak de ui 3 minuten. Voeg dan de knoflook toe en bak nog 2 minuten. Voeg vervolgens de kruiden en tomatenpuree toe en bak deze een minuut mee tot de geuren goed vrijkomen.
- Was de rode linzen in een zeef onder de kraan. Voeg de linzen en 2 liter water toe aan de soeppan. Breng afgedekt aan de kook. Zet de warmtebron lager en kook op middelhoog vuur 10 minuten.
- Pureer de soep glad met een staafmixer.
- Snijd de citroenen doormidden en pers het sap uit boven de soep.
- Garneer met chilipoeder.
Dit recept is ingezonden door het Ir. Lely Lyceum in Amsterdam en staat in de receptenwaaier.