Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Menu
Zoek
Kantinescan

Linzensoep

recept linzensoep

Een heerlijke kom soep om de middag door te komen.

DIT RECEPT IS VOOR 10 KOMMEN SOEP

  • 2 uien
  • 8 teentjes knoflook
  • 5 eetlepels olie
  • 250 gram rode linzen
  • 2 liter water
  • 2½ theelepels tomatenpuree
  • 2½ theelepels kurkuma
  • 2½ theelepels paprikapoeder
  • 2½ theelepels komijnpoeder
  • 2½ theelepels peper
  • 2 citroenen
  • chilipoeder naar smaak
  1. Pel de knoflook en uien en snijd ze klein.
  2. Verhit de olie in een grote soeppan. Bak de ui 3 minuten. Voeg dan de knoflook toe en bak nog 2 minuten. Voeg vervolgens de kruiden en tomatenpuree toe en bak deze een minuut mee tot de geuren goed vrijkomen.
  3. Was de rode linzen in een zeef onder de kraan. Voeg de linzen en 2 liter water toe aan de soeppan. Breng afgedekt aan de kook. Zet de warmtebron lager en kook op middelhoog vuur 10 minuten.
  4. Pureer de soep glad met een staafmixer.
  5. Snijd de citroenen doormidden en pers het sap uit boven de soep.
  6. Garneer met chilipoeder.

Dit recept is ingezonden door het Ir. Lely Lyceum in Amsterdam en staat in de receptenwaaier.