Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Menu
Zoek
Kantinescan

Maaltijdsalade gebraden kip


Makkelijk te maken.

DIT RECEPT IS VOOR 10 PORTIES

  • 875 gram volkorenpasta
  • 2,5 komkommers
  • 2 blikken kikkererwten (uitlekgewicht circa 500 gram)
  • 400 gram kipfilet, gebraden in olie of vloeibare margarine zonder zout
  • sap van 2 sinaasappels
  • 3 teentjes knoflook
  • 150 ml halfvolle yoghurt
  • 2 theelepels kerrie
  • 2 theelepels tijm
  • 500 gram geraspte wortel
  • 100 gram veldsla
  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking zonder zout.
  2. Giet de pasta af, voeg een scheut olijfolie toe en laat afkoelen.
  3. Was de komkommers en snijd ze in blokjes.
  4. Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef.
  5. Snijd de gebraden kipfilet in reepjes.
  6. Pel en hak de knoflook fijn en doe het in een kommetje.
  7. Pers de sinaasappels en voeg het sap toe aan het kommetje.
  8. Voeg ook de yoghurt, kerrie en tijm toe en meng tot een dressing.
  9. Meng de dressing door de pasta.
  10. Verdeel de pasta over 10 bakjes.
  11. Voeg aan elk bakje de komkommer, wortel, kipfilet en veldsla toe.
  12. Serveer de dressing apart.