Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Menu
Zoek
Kantinescan

Pastasalade met zalm en basilicumdressing

Recept van het Voedingscentrum voor in de kantine: Pastasalade met zalm en basilicumdressing

Eyecatcher.

DIT RECEPT IS VOOR 10 PORTIES

  • 500 gram volkorenpasta
  • 750 gram groente, zoals doperwtjes of broccoli
  • 2,5 komkommers
  • 50 kerstomaatjes
  • 500 gram gerookte zalm
  • 6 teentjes knoflook
  • 2 bosjes basilicum
  • 100 ml halfvolle yoghurt
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels citroensap
  1. Kook de pasta. Spoel de pasta onder koud water en laat het goed uitlekken.
  2. Kook de broccoli of doperwtjes gaar in circa 5 minuten.
  3. Maak de komkommers en tomaatjes schoon en snijd klein.
  4. Snijd de gerookte zalm in smalle reepjes.
  5. Pel en hak de knoflook fijn en doe het in een kom, samen met de basilicumblaadjes, yoghurt, citroensap, olie en peper.
  6. Maak hiervan een dressing door dit fijn te malen met een staafmixer of keukenmachine.
  7. Verdeel de pasta over 10 bakjes.
  8. Voeg aan elk bakje de groente en reepjes zalm toe.
  9. Serveer de dressing apart.