Eyecatcher.
DIT RECEPT IS VOOR 10 PORTIES
-
500 gram volkorenpasta
- 750 gram groente, zoals doperwtjes of broccoli
- 2,5 komkommers
- 50 kerstomaatjes
- 500 gram gerookte zalm
- 6 teentjes knoflook
- 2 bosjes basilicum
- 100 ml halfvolle yoghurt
- 5 eetlepels olijfolie
- 4 eetlepels citroensap
- Kook de pasta. Spoel de pasta onder koud water en laat het goed uitlekken.
- Kook de broccoli of doperwtjes gaar in circa 5 minuten.
- Maak de komkommers en tomaatjes schoon en snijd klein.
- Snijd de gerookte zalm in smalle reepjes.
- Pel en hak de knoflook fijn en doe het in een kom, samen met de basilicumblaadjes, yoghurt, citroensap, olie en peper.
- Maak hiervan een dressing door dit fijn te malen met een staafmixer of keukenmachine.
- Verdeel de pasta over 10 bakjes.
- Voeg aan elk bakje de groente en reepjes zalm toe.
- Serveer de dressing apart.