Hartverwarmende soep.
DIT RECEPT IS VOOR 10 PORTIES
-
2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 grote flespompoen
- 2 rode paprika's
- 3 eetlepels olie
- 1 eetlepel ras en hanoutkruiden
- 2 groentebouillontabletten met minder zout
- 1 klein bakje Griekse yoghurt 0% vet
-
Warm de oven voor op 180 °C.
- Pel de uien en snijd in grove stukken.
- Was de pompen, snijd hem doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukken.
- Was de paprika's en snijd ze in stukken.
- Verdeel de groente over een bakplaat en leg de teentjes knoflook erbij.
- Meng de olie en de ras el hanoutkruiden door de groente.
- Bak de groente 30 minuten in de oven.
- Pel de knoflooktenen en voeg ze samen met de groente toe aan een pan en giet er 1 liter water en de bouillontabletten op.
- Laat het geheel doorkoken en pureer met een staafmixer tot een gladde soep.
- Schep op elke kom soep een lepel Griekse yoghurt.