Een goedgevulde salade om van te smullen!
DIT RECEPT IS VOOR 10 PORTIES
- 2 courgettes
- 2 aubergines
- 2 rode paprika’s
- 2 rode uien
- 1 blik kikkererwten (circa 450 gram)
- 8 eetlepels olijfolie
- 3 theelepels knoflookpoeder
- 2 theelepels tijmpeper
- 6 eetlepels balsamicoazijn
- 2 eetlepels honing
- 200 gram rucola
- 100 gram walnoten
- 200 gram verse geitenkaas
- 800 gram zoete aardappelblokjes
- Was de aubergines en courgettes, snijd ze in de lengte door en vervolgens in stukken van ongeveer 2 cm.
- Was de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukken van ongeveer 2 cm.
- Pel de rode uien en snijd ze in parten.
- Spoel de kikkererwten in een zeef af onder de kraan.
- Meng 2/3 van de olie, knoflookpoeder, tijm en peper naar smaak met de kleingesneden ingrediënten en de zoete aardappel.
- Verdeel op een bakplaat en bak alles in ongeveer 25-30 minuten bij 200° C gaar. Schep eventueel tussentijds om. Laat de groenten na het bakken afkoelen.
- Meng voor de dressing de rest van de olie, balsamicoazijn en honing door elkaar.
- Voeg de dressing toe aan de afgekoelde groenten uit de oven.
- Verdeel de rucola in 10 bakjes of kommen en schep de geroosterde groenten erover.
- Hak de walnoten en de geitenkaas grof en strooi over de salades.
Dit recept is ingezonden door het ROC van Amsterdam - MBO College Hilversum en staat in de receptenwaaier.