Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Menu
Zoek
Kantinescan

Zoete aardappelsalade uit de oven

zoete aardappelsalade uit de oven Een goedgevulde salade om van te smullen!

DIT RECEPT IS VOOR 10 PORTIES

  • 2 courgettes
  • 2 aubergines
  • 2 rode paprika’s
  • 2 rode uien
  • 1 blik kikkererwten (circa 450 gram)
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 3 theelepels knoflookpoeder
  • 2 theelepels tijmpeper
  • 6 eetlepels balsamicoazijn
  • 2 eetlepels honing
  • 200 gram rucola
  • 100 gram walnoten
  • 200 gram verse geitenkaas
  • 800 gram zoete aardappelblokjes
  1. Was de aubergines en courgettes, snijd ze in de lengte door en vervolgens in stukken van ongeveer 2 cm.
  2. Was de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukken van ongeveer 2 cm.
  3. Pel de rode uien en snijd ze in parten.
  4. Spoel de kikkererwten in een zeef af onder de kraan.
  5. Meng 2/3 van de olie, knoflookpoeder, tijm en peper naar smaak met de kleingesneden ingrediënten en de zoete aardappel.
  6. Verdeel op een bakplaat en bak alles in ongeveer 25-30 minuten bij 200° C gaar. Schep eventueel tussentijds om. Laat de groenten na het bakken afkoelen.
  7. Meng voor de dressing de rest van de olie, balsamicoazijn en honing door elkaar.
  8. Voeg de dressing toe aan de afgekoelde groenten uit de oven.
  9. Verdeel de rucola in 10 bakjes of kommen en schep de geroosterde groenten erover.
  10. Hak de walnoten en de geitenkaas grof en strooi over de salades.

Dit recept is ingezonden door het ROC van Amsterdam - MBO College Hilversum en staat in de receptenwaaier.