Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
 

4 recepten voor extra power tijdens de examens

23 februari 2016

Voor en tijdens de examens moet je scherp zijn. Die formules of werkwoorduitgangen moeten toch blijven hangen. Je kunt dus wel wat goede eet- en drinktips gebruiken voor tussen het leren en de examens in. Deze 4 recepten geven je extra kracht!

Je kunt niet continu studeren: gezond en gevarieerd eten, goed slapen en tussendoor ontspannen is belangrijk. Door het maken van deze lekkere recepten voor tussendoor, ben je even ergens anders mee bezig. En als je klaar bent, heb je als beloning een lekkere drankje, soepje of een belegd broodje. 

Check deze recepten:

Meenemen naar het examen

Zorg dat je voor een examen voldoende hebt gegeten en gedronken. Het Voedingscentrum raadt aan om dagelijks 1 tot 1,5 liter te drinken, bij voorkeur water. Vocht is nodig voor het transport van voedingsstoffen in je bloed en het afvoeren van afvalstoffen. Om je examen goed door te komen is het handig om een flesje water, fruit en een belegd broodje mee te nemen. Zo heb je vocht én energie om je volledig te storten op de lastige sommen en teksten.

Zo maak je zelf een Italiaans broodje

Ingrediënten voor 1 broodje:

  • ½ geroosterde paprika (pot)
  • 1 volkoren broodje of pistoletje
  • 1 eetlepel roomkaas light
  • 1 theelepel pesto

Snijd het stuk paprika in repen. Snijd het broodje open en besmeer de onderste helft met de roomkaas met daarop de pesto. Leg de repen paprika er op en dek af met de bovenkant van het broodje.

Vervang eventueel de pesto door klein gesneden basilicum of selderij.

Meer over dit recept

Wie verdiende er al een Schoolkantine Schaal?
Overzicht

Zoek je een middelbare school met een gezonde schoolkantine? Je kunt zoeken op een specifieke school of per provincie kijken welke scholen een Schoolkantine Schaal hebben.