Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
 

Gezonde Schoolkantine is trend in 2013

5 februari 2016

Jongerencommunicatiebureau  YoungWorks voorspelt de onderwijstrends voor het komende jaar. In 2013 zullen volgens hen scholen zich duidelijker profileren, bijvoorbeeld door te kiezen voor een gezonde schoolkantine.

Op basis van onderzoek, deskresearch en hun ervaringen komt YoungWorks tot een aantal duidelijke trends. Tot onze grote trots hoort de Gezonde Schoolkantine daar ook bij. Een knipsel uit hun whitepaper:

"Elke school een eigen gezicht
Waar sta je voor als school en waar doe je aan mee? Scholen gaan zich meer en meer profileren. Van technasium tot cultuurschool, van ‘excellente’ school tot tweetalige opleiding. Scholen maken keuzes, moeten kleur bekennen en hiermee de markt op. Onderscheidend vermogen wordt belangrijker. 

Omdat de samenleving mondiger wordt en meer eisen stelt aan scholen én omdat het aantal leerlingen de komende jaren daalt. Leerlingen en ouders maken bewustere keuzes en scholen moeten laten zien waar ze voor staan en wat voor onderwijs ze aanbieden. 

Eén van de thema’s waarmee scholen zich profileren is ‘gezonde voeding’. In 2013 grijpen scholen dit onderwerp aan om mee naar buiten te komen. Gezonde voeding sluit aan bij de trend in de samenleving om meer biologisch te eten (Al is biologisch niet per se gezonder. red.), en het is een thema dat ook aansluit bij de samenhang tussen gezondheid en leerprestaties van de leerlingen. In 2013 dus meer gezonde kantines op scholen."

Wie verdiende er al een Schoolkantine Schaal?
Overzicht

Zoek je een middelbare school met een gezonde schoolkantine? Je kunt zoeken op een specifieke school of per provincie kijken welke scholen een Schoolkantine Schaal hebben.