Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
 

Deel je #schoolkantinetopper!

21 april 2015
Om scholen over heel Nederland te inspireren gezonder te worden, starten we vandaag met de actie 'Deel je #schoolkantinetopper'. Doe mee en laat andere scholen zien hoe jullie omgaan met gezond!

Heb jij op jouw school bijvoorbeeld een heerlijk verantwoord broodje dat goed loopt, of heb je de manier gevonden om leerlingen meer fruit te laten eten? 
Maak een foto, tweet die naar @GezondeBrigade met de hashtag #schoolkantinetopper.

Waarom?

Het aantal scholen dat zich bij de Gezonde Schoolkantine Brigade aanmeldt om mee te doen, stijgt snel. Inmiddels zijn er ruim 1000 scholen bezocht in het voortgezet onderwijs en het MBO, ruim de helft van het aantal VO- en MBO-scholen in Nederland. Met de actie "Deel je #schoolkantinetopper" kun je als school je successen zichtbaar maken en delen met anderen. Zo breng je andere scholen op nieuwe, frisse ideeën om gezond eten onder de aandacht te brengen binnen hun school. 

Hoe werkt de actie?

De actie loopt van 21 april tot en met 4 mei. Alle foto's worden verzameld, en vervolgens worden de 5 leukste voorbeelden gekozen. Die komen op deze website en krijgen extra aandacht in de  Schoolkantine nieuwsbrief.

Wat voor voorbeelden kun je insturen?

Denk aan:

  • Een vers bereid gezond broodje, dat op jouw school goed verkoopt
  • Een leuke manier om leerlingen meer fruit en groente te laten eten die bij jullie goed werkte
  • Een verrassende, aantrekkelijke presentatie van het gezonde aanbod op jouw school
  • Een bijzondere actie die jullie hebben gedaan om gezond eten te promoten 

Vragen over de actie? Laat het ons weten!

Telefoon: 070-306 8875
Mail: degezondeschoolkantine@voedingscentrum.nl 
Twitter: @GezondeBrigade

Wie verdiende er al een Schoolkantine Schaal?
Overzicht

Zoek je een middelbare school met een gezonde schoolkantine? Je kunt zoeken op een specifieke school of per provincie kijken welke scholen een Schoolkantine Schaal hebben.