Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
 

Vul in september de Monitor Gezonde Schoolkantine in

26 augustus 2015
In afgelopen jaren is hard gewerkt om scholen te stimuleren een gezonder voedingsaanbod in de schoolkantine aan te bieden. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) gaat onderzoeken hoe dit beleid heeft uitgepakt.

Daarom roepen zij alle scholen in het vo en mbo op om in september de online Monitor Gezonde Schoolkantine in te vullen. Hoe meer scholen meedoen, hoe completer en evenwichtiger de onderzoeksresultaten zullen zijn. 

Wat wordt van jullie verwacht?

Inloggegevens voor de online vragenlijst zijn per post verstuurd naar de locatiedirecteur (mbo) of de rector van de school (vo). De vragen gaan over het voedingsbeleid en het voedingsaanbod en kunnen het beste ingevuld worden door bijvoorbeeld een facilitair manager, kantinebeheerder of docent die lid is van de werkgroep Gezonde School(kantine). 

Over het onderzoek

Het onderzoek wordt ondersteund door MBO Raad, de VO-raad, het Voedingscentrum, Gezonde School, GGD’en, Jongeren op Gezond Gewicht en voedingswetenschappers van de Vrije Universiteit Amsterdam. De opdrachtgever voor dit onderzoek is het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Nog vragen? Stel ze aan het RIVM via  MonitorGezondeSchoolkantine@rivm.nl
Wie verdiende er al een Schoolkantine Schaal?
Overzicht

Zoek je een middelbare school met een gezonde schoolkantine? Je kunt zoeken op een specifieke school of per provincie kijken welke scholen een Schoolkantine Schaal hebben.