Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Menu
Zoek
Kantinescan

Workshops en nieuws

Bekijk onze gratis workshops en het laatste nieuws. Wil je altijd op de hoogte blijven? Meld je dan onderaan deze pagina aan voor de nieuwsbrief.

Aanmelden gratis online workshops

"Hier kan ik mee aan de slag. Goede uitleg! Leuke interactie."

  • Lees onder het aanmeldformulier wat de workshops inhouden en kies één of meerdere workshops.
  • Iemand van de Schoolkantine Brigade leidt de workshop.
  • Alle workshops krijgen gemiddeld een 8 of hoger.
  • Er is veel interactie en je kunt direct vragen stellen!
  • Een paar dagen voor de workshop mailen we een link waarmee je de workshop kan volgen.

Aanmeldformulier

Naam
 
School/organisatie
 
E-mailadres
 
Aanmelden workshop(s)
 


   

Deze workshops bieden we aan:

Kantinescan

"Ik vond het leerzaam om de scan gezamenlijk even te doorlopen!"

Met de gratis online Kantinescan ontdek je in hoeverre het aanbod en uitstraling voldoet aan de richtlijn van het Voedingscentrum. Tijdens deze workshop leer je werken met de Kantinescan. Stap voor stap leggen we uit hoe het werkt. En uiteraard ga je zelf aan de slag met het invullen van de Kantinescan, waardoor je al een eindje op weg bent met je eigen scan.

Doe mee met de gratis online workshops van de Gezonde Schoolkantine

Gezond aanbod (voor startende scholen)

"Duidelijke en enthousiaste uitleg. Als we nu niet gaan starten met een gezondere schoolkantine ;)"

Tijdens deze interactieve workshop leggen we de basis van de richtlijn uit. Je leert wat gezonde keuzes in het aanbod eten en drinken zijn en hoe je deze makkelijk kunt vinden met handige gratis tools. Aan het eind van de workshop weet je wat jullie volgende stappen zijn op weg naar een gezond aanbod van eten en drinken in de kantine.

Schoolkantine Schaal (voor scholen die al bezig zijn)

"Leuk hoe de presentatrice andere elementen van een gezonde leefstijl in de workshop heeft verwerkt."

Werken jullie al langer aan het bereiken van een gezond aanbod in de kantine? Tijdens deze workshop leer je wat je moet doen om dit schooljaar (weer) een Schoolkantine Schaal te behalen. We bespreken de veranderingen per productgroep en laten zien wat lekkere en betere keuzes zijn. We sluiten af met het gezonder maken van je eigen recept.

Uitstraling

"Ik ga nu aan de slag met meer fruit, water en broodjes in de koelvitrine leggen!"

We leggen de uitstralingspunten van de richtlijn uit. Je leert hoe je met plaatsing- en presentatietechnieken leerlingen kunt verleiden om gezondere producten te kiezen in de kantine. Deze praktische tips en handvatten helpen je met het geven van een gezonde look aan de kantine.

Voedingsbeleid

"Duidelijke presentatie. Handige tips en tricks! Veel interactie."

Het vastleggen van je gezondere kantine in het schoolbeleid is een voorwaarde voor elk niveau. Leer hoe je in 5 stappen een voedingsbeleid opstelt. Aan de hand van opdrachten kom je erachter wat je al hebt, en wat er nog nodig is om het voedingsbeleid af te maken. We geven veel voorbeelden uit de praktijk ter inspiratie.

Nieuw! Leerlingen betrekken

Hoe kun je leerlingen betrekken bij het bereiken van een gezonde schoolkantine? We geven voorbeelden hoe je dit in de praktijk uit kan voeren.

Bovenstaande quotes komen uit de evaluaties en zijn daarom anoniem

Komen de data niet uit?

Vanaf 27 april staan op deze webpagina weer alle nieuwe data voor juli.

Volg je een workshop liever in company met meerdere scholen van de schoolorganisatie? Laat dit weten via degezondeschoolkantine@voedingscentrum.nl.

Nieuws

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Het laatste nieuws rondom de Gezonde Schoolkantine, inspirerende verhalen en tips. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en je krijgt dit alles elke maand in je mailbox.