Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Menu
Zoek
Kantinescan

Workshops en nieuws

Bekijk onze gratis workshops voor de komende tijd en het laatste nieuws. Wil je altijd op de hoogte blijven? Meld je dan onderaan deze pagina aan voor de nieuwsbrief.

28 september t/m 5 november: diverse gratis online workshops

Wij bieden online workshops aan voor scholen, kantinemedewerkers en cateraars. De workshops worden in kleine groepen gegeven via Microsoft Teams. Zo leer je over de gezonde schoolkantine, maar ontmoet je ook andere scholen!

Aanmelden

Wil je meedoen met één of meerdere workshops? Mail je naam, school, naam van de workshop en voorkeursdata naar degezondeschoolkantine@voedingscentrum.nl. Je ontvangt een bevestigingsmail met link en instructies voor de workshop.

Aan de slag met aanbod (voor startende scholen)

  • Dinsdag 6 oktober, 09.00-10.30 uur
  • Donderdag 5 november, 14.00-15.30 uur

Tijdens deze interactieve workshop leggen we de basis van de richtlijnen uit. Je leert over de verschillende productgroepen, en wat gezonde producten zijn. Ook maak je kennis met verschillende gratis tools die jou kunnen helpen bij het gezonder maken van de schoolkantine, zoals de Kantinescan. Aan het eind van de workshop weet je wat jouw volgende stappen zijn.

Aan de slag met uitstraling (voor startende scholen)

  • Donderdag 8 oktober, 15.00-15.45 uur
  • Maandag 2 november, 11.00-11.45 uur

We leggen de uitstralingspunten van de richtlijnen uit. Je leert hoe je met plaatsing- en presentatietechnieken leerlingen kunt verleiden om gezondere producten te kiezen in de kantine. Aan de hand van eigen foto’s krijg je tips over hoe je de kantine een gezondere look kunt geven.

Zo maak je een voedingsbeleid (voor startende scholen)

  • Maandag 28 september, 11.00-12.00 uur
  • Dinsdag 27 oktober, 15.30-16.30 uur

Leer hoe je in 5 stappen je eigen voedingsbeleid opstelt. Het vastleggen van je gezondere kantine in het schoolbeleid is een voorwaarde voor elk niveau. Aan de hand van opdrachten kom je erachter wat je al hebt, en wat er nog nodig is om het voedingsbeleid af te maken. We geven veel voorbeelden uit de praktijk ter inspiratie.

Maak je aanbod klaar voor schooljaar 2020-2021 (voor scholen die al bezig zijn)

  • Dinsdag 29 september, 09.30-11.00 uur
  • Donderdag 29 oktober, 14.30-16.00 uur

Sinds 1 september zijn de richtlijnen veranderd. Tijdens deze workshop leer je wat je moet doen om dit schooljaar (weer) een Schoolkantine Schaal te behalen. We bespreken de veranderingen per productgroep, en laten zien wat lekkere en betere keuzes zijn. We sluiten af met het gezonder maken van jullie eigen recepten.

Zo werkt de nieuwe Kantinescan (voor scholen die al bezig zijn)

  • Donderdag 1 oktober, 15.00-16.00 uur
  • Maandag 26 oktober, 10.00-11.00 uur

Sinds 1 september zijn de richtlijnen veranderd. En daar hoort ook een nieuwe Kantinescan bij. Tijdens deze workshop leer je hoe je zélf de nieuwe Kantinescan invult. Aan het eind van de workshop heb je alle onderdelen van de Kantinescan doorlopen en ben je al een eindje op weg met je eigen scan.

meld je aan voor gratis online workshops

Nieuws

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Het laatste nieuws rondom de Gezonde Schoolkantine, inspirerende verhalen en tips. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en je krijgt dit alles elke maand in je mailbox.