Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Menu
Zoek
Kantinescan

Dag van de Gezonde Schoolkantine 2021

Op 15 april is de ‘Dag van de Gezonde Schoolkantine’ van het Voedingscentrum. Een dag waarop we schoolkantines die werken aan een gezondere kantine in het zonnetje zetten. Dit jaar is er geen grote viering. Maar wat zijn we trots op alles wat -ondanks corona - scholen hebben gedaan!

Projectleider Heleen Schuit: “We hebben afgelopen jaar gezien dat het voor schoolkantines en cateraars ongelofelijk moeilijk is geweest om het hoofd boven water te houden. Uit het feit dat zij zich dan tóch inzetten om het aanbod gezonder te maken, spreekt een grote motivatie om jongeren gezond op te laten groeien. We zijn dan ook ontzettend trots op alle behaalde resultaten en willen de scholen op de Dag van de Gezonde Schoolkantine extra in het zonnetje zetten.”

Doe mee op sociale media!

Op de ‘Dag van de Gezonde Schoolkantine’ kunnen we helaas niet fysiek bij elkaar komen. Maar laten we er met zijn allen online een mooi feest van maken! Deel een leuke boodschap of initiatief via Twitter met #dagvandeGSK. Het Voedingscentrum zal dit zoveel mogelijk delen. Denk aan een bedankje aan je medewerkers of cateraar, een foto van jouw kantine met slingers, je nieuwe watertappunt of je lekkerste gezonde broodje. Of deel het in de besloten Facebookgroep van De Gezonde Schoolkantine.

Bied gratis water aan in de kantine!

Zet op deze dag een eerste stap

Gaat jouw school nog starten met een gezondere kantine? Op deze dag moedigen we je aan om een stap te zetten en te delen op Twitter met #dagvandeGSK.

Heleen Schuit: "Begin bijvoorbeeld eens door op 15 april gratis water en fruit aan te bieden. Een gezond kantineaanbod stimuleert jongeren om eerder voor de gezondere keuze te gaan. En wil je een stapje verder gaan? Dan staan wij voor scholen klaar om ze te helpen. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt jongeren een gezond eetpatroon te ontwikkelen.”

Vragen?

Je kunt ook altijd contact met ons opnemen voor hulp, vragen of overleg.