Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Menu
Zoek
Kantinescan

Terugkijken online talkshow

Op 12 oktober trapte het Voedingscentrum samen met vele school-, kantine- en GGD-medewerkers het gezonde schooljaar af. Met zijn allen hebben we uitgesproken dat een Gezonde Schoolkantine de normaalste zaak van de wereld is. En dat we ons daar hard voor blijven maken, want school is dé plek is om jongeren te bereiken. Tijdens de talkshow waren er inspirerende sprekers.

Bekijk de talkshow terug!

Ambitieverklaring door ruim 200 scholen getekend

Het is tijd om de normaalste zaak van de wereld waar te maken. Door van de gezonde kantine de gewone kantine te maken. Daarom tekenden 203 scholen voor de talkshow de Ambitieverklaring. En de teller loopt door. Deze teller vind je op onze hoofdpagina.

Al deze scholen laten daarmee zien dat ze zich de komende jaren gaan inzetten voor een gezonde schoolkantine. Zo dragen ze bij aan de beweging naar een gezondere toekomst. Ze geven ermee aan dat ze het logisch vinden dat ieder kind een gezonde en duurzame keuze kan maken in de schoolkantine. Ook jongeren zelf vinden dat. Nog niet getekend? Sluit je ook aan! Onderteken de Ambitieverklaring.

Een gezonde schoolkantine is de gewone schoolkantine

Nieuwe Schoolkantine Schaal

Iedereen die voldoet aan de richtlijnen krijgt een Schoolkantine Schaal op het niveau zilver, goud of ideaal. Elk jaar vraagt een school deze aan. Sinds 2018 hebben zo’n 800 scholen 1 of meerdere schalen behaald, dat komt neer op ongeveer 1 op de 2 scholen! Wij hopen natuurlijk dat de rest van de scholen snel volgen.

En wie wil nou niet zo'n mooie schaal? We hebben het uiterlijk van deze schaal namelijk vernieuwd. Ook komt met de schaal nu een collectiebord, daarop kun je al je behaalde schalen tonen. Zo ziet iedereen je successen. Tijdens de talkshow is de kersverse schaal onthuld en uitgereikt aan Leermeester Kantine Arjan Knol van SG W.J. Bladergroen. Vraag ook een Schoolkantine Schaal aan en ontvang een collectiebord.

Meer inspiratie

Voor alle scholen -voor de gevorderde en de starters- staat op onze site veel inspiratie om verder mee aan de slag te gaan. Een greep: