Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Menu
Zoek
Kantinescan

4. Stel je beleid op

Heb je de school gezond ingericht? Het vastleggen van je gezonde kantine in een beleid is een voorwaarde in de Richtlijnen Gezondere Kantines. Zo weten leerlingen, ouders en docenten wat je als school doet aan voeding. 

Zorg dat iedereen het beleid makkelijk kan vinden. Het is handig om je beleid te borgen in het schoolbeleidsplan of in de schoolgids. Zet het beleid ook op je website. In het beleid staat in ieder geval:

  • Onze kantine voldoet aan de richtlijnen van het Voedingscentrum, de Richtlijnen Gezondere Kantines.
  • Ieder jaar brengen wij het aanbod in de kantine in kaart met de Kantinescan en rapporteren we de uitkomst aan de directie.

Om het makkelijker te maken hebben wij een voorbeeldbeleid gemaakt dat je kunt aanpassen naar je eigen wensen. Bekijk en gebruik ons voorbeeld van een voedingsbeleid (Word).

Hieronder vind je een aantal voorbeeldbeleidsstukken van andere scholen:

Tip: vul je beleid aan met pleinbeleid

Om de gang naar supermarkten en snackbars te verminderen mogen op steeds meer scholen leerlingen het schoolplein niet af tijdens de pauzes. Je kunt ook de gang verminderen door pauzes te verkorten, bijvoorbeeld van 2 keer 30 minuten naar 3 keer 20 minuten. Neem het liefst dezelfde maatregelen voor alle klassen.