Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
 
Het Voedingscentrum ziet voor de buurtsportcoaches een mooie rol weggelegd bij het gezonder maken van het aanbod op plaatsen waar veel jongeren komen. 

Wij hebben voor de sportkantine, maar ook voor die van bijvoorbeeld zwembaden en andere openbare (sport)gelegenheden, dezelfde ambities als voor schoolkantines: het aanbod moet veel gezonder.

Als buurtsportcoach ben je in de positie om op een natuurlijke wijze aandacht te vragen voor voeding, het belang van een gezond aanbod aan te geven. Want voor beweging is energie nodig. En dat komt uit ons eten.

Nieuwe materialen

In gesprekken met combinatie-functionarissen en buurtsportcoaches werd ons duidelijk dat er behoefte is om de belangrijkste informatie over voeding te weten. Daarom hebben we een website ontwikkeld met tips over hoe eten en bewegen geïntegreerd kan worden aangeboden.

Naar de website

Of wil je over dit alles meedenken? Laat het ons weten via de mail: degezondeschoolkantine@voedingscentrum.nl 

Wie verdiende er al een Schoolkantine Schaal?
Overzicht

Zoek je een middelbare school met een gezonde schoolkantine? Je kunt zoeken op een specifieke school of per provincie kijken welke scholen een Schoolkantine Schaal hebben.