Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
“De Gezonde Schoolkantine heeft alleen kans van slagen als scholen er urgentie en prioriteit aan geven. Wij helpen om in te zien dat ‘hobbels’ kansen zijn!” Floortje Sijpestijn, GGD Hollands Midden.

Als GGD kun je een cruciale rol spelen bij de het implementeren en de verankering van De Gezonde Schoolkantine. Je kan betrokken worden door de school, maar je kunt ook zelf scholen benaderen. De GGD heeft het overzicht in de regio en kan er voor zorgen dat meer scholen profiteren van de ervaringen van de koplopers.

Bijeenkomst voor GGD'en

Klinkt goed, meehelpen met De Gezonde Schoolkantine, maar hoe pak je dat in de praktijk aan? En hoe doen andere GGD'en dat? We organiseren speciaal voor medewerkers van de GGD bijeenkomsten met praktische handvatten, maar ook om bij te praten en ervaringen uit te wisselen. 

Lees het verslag van de laatste bijeenkomsten:

Verslag 13 maart 2018 en bijlage 1, 2, 3 en 4 
Verslag 7 november 2017 en bijlage 1
Verslag 14 maart 2017 en bijlage 1, 23 en 4
Verslag 8 november 2016 en bijlage 1, 2, 3 en 4
Verslag 15 maart 2016 en bijlage 1

Volgende bijeenkomst

De volgende bijeenkomst zal zijn op dinsdag 6 november van 10.00 uur tot 14.00 uur in Utrecht.

Mail voor vragen of om je op te geven naar: degezondeschoolkantine@voedingscentrum.nl

Samen met de Brigade

De Schoolkantine Brigade helpt GGD'en met de Gezonde Schoolkantine. De Brigade bezoekt scholen en geeft ter plekke advies en praktische handvatten. Niet alleen voor het verbeteren van het aanbod maar ook voor onderwerpen als 'hoe krijg je iedereen mee', 'wat kunnen we doen eventueel in de lessen' en 'hoe gaan we om met de winkels in de omgeving'. Dit alles wordt in een persoonlijk rapport gezet.

Je kunt scholen naar ons doorverwijzen. Wil je het wat grootser aanpakken en heb je minimaal vijf geïnteresseerde scholen, dan kunnen we voor jullie een eigen inspiratiesessie organiseren.

Meer weten? Bel de Schoolkantine Brigade: 070 306 88 75 of stuur een mail naar degezondeschoolkantine@voedingscentrum.nl

Kijk ook in de webshop van het Voedingscentrum voor de materialen, zoals handleidingen voor het VO en MBO en posters.

Wie verdiende er al een Schoolkantine Schaal?
Overzicht

Zoek je een middelbare school met een gezonde schoolkantine? Je kunt zoeken op een specifieke school of per provincie kijken welke scholen een Schoolkantine Schaal hebben.