Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Een Gezonde Schoolkantine is een geweldige bijdrage aan jongeren op gezond gewicht. Het Voedingscentrum maakt het JOGG-gemeenten gemakkelijk om dat bereiken: we zien jullie als koplopers en geven jullie daarom voorrang bij schoolbezoeken van de Schoolkantine Brigade, die jullie veel werk uit handen kan nemen.

In gemeenten als Den Haag, Zwolle en Amsterdam zijn we gestart met een brede aanpak om alle scholen gezond te maken. Dit doen we het liefst met lokale partners, zoals Handvestpartijen. We werken nauw samen met het landelijke JOGG-bureau. 

We bieden jullie aan om een inspiratiesessie op maat te organiseren. Voorwaarde is dat minimaal 50% van de vo- en mbo-scholen uit jullie gemeente deelnemen. Wij bieden inspiratie in de vorm van succesverhalen, geven advies en praktische handvatten. 

Niet alleen over het verbeteren van het aanbod; thema's als 'Hoe krijg je iedereen mee', 'Wat kunnen we doen eventueel in de lessen' en 'Hoe gaan we om met de winkels in de omgeving' komen aan bod. 

Meer weten? Bel de Schoolkantine Brigade: 070 306 88 75 of stuur een mail naar  degezondeschoolkantine@voedingscentrum.nl

Wie verdiende er al een Schoolkantine Schaal?
Overzicht

Zoek je een middelbare school met een gezonde schoolkantine? Je kunt zoeken op een specifieke school of per provincie kijken welke scholen een Schoolkantine Schaal hebben.