Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.

Doe mee aan de Dag van de Gezonde Schoolkantine!

Maak de gezonde keuze de makkelijke keuze

Op  17 april, de derde dinsdag van de maand is het de Dag van de Gezonde Schoolkantine. Het Voedingscentrum roept alle scholen in Nederland op om hieraan mee te doen. Scholen kunnen leerlingen bijvoorbeeld gratis water en fruit aanbieden. Of de gezonde broodjes kunnen met korting verkocht worden, de mogelijkheden zijn eindeloos.  

Bekijk wat je kunt doen
931 Schalen uitgereikt
596 scholen met Schaal

Dáárom een gezonde kantine

Jongeren zijn de toekomst. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen.

De Kantinescan

In deze tool neem je jouw kantine onder de loep. Ontdek zo of je aanbod zilver, goud of ideaal is.

Inspiratielijst

Een overzicht van gezondere keuzes die je aan kunt bieden in jouw schoolkantine.

Richtlijnen Gezondere Kantines

Staan er in jouw schoolkantine gezonde producten, zoals bruine broodjes fruit en water? En bemoedig je in je uitstraling een gezonde keuze? Dan help je jongeren gezond te kiezen.

Buzz


RT @DrentheCollege: Zilveren schalen voor gezonde DC kantines Drenthe College Veldlaan was afgelopen week de DC locatie waar het Voedingsce…
De Gezonde Kantine op Twitter

 
 
 
 
 
 
 
 

Doe mee op Facebook

In onze besloten Facebookgroep wisselen we ervaringen uit. Deel foto's en verhalen en leer van elkaar. De Schoolkantine Brigade prikkelt jullie daarnaast dagelijks met leuke quotes, recepten, foto's en filmpjes.

 Meedoen is simpel: ga naar De Gezonde Schoolkantine op Facebook en klik op ‘Lid worden’ of 'Join group'.