Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
 

Training 'Gezonde School(kantine): van idee naar praktijk'

Hoe breng je het thema gezonde voeding onder de aandacht op jouw school? Hoe krijg je iedereen mee? In deze praktische training georganiseerd door de Schoolkantine Brigade, ga je samen met andere scholen aan de slag om de schoolomgeving nóg gezonder te maken voor leerlingen, studenten en medewerkers.

De training in een notendop

Tijdens de training gaan we brainstormen over het vergroten van draagvlak voor de Gezonde School(kantine) binnen je school. Je leert weerstand herkennen en oefent in de praktijk hoe om te gaan met die weerstand. Daarnaast doe je kennis op over de Gezonde School en de Gezonde Schoolkantine. Aan het eind van de training ben je er klaar voor om de Gezonde School(kantine) te gaan implementeren in je school. Er is natuurlijk ook voldoende ruimte om op deze middag naar hartenlust te netwerken. 

Programma

14:15  Inloop
14.30  Wie is wie?
14.45  Gezonde School(kantine), wat is dat?
14.55  Hoe maak ik mijn school enthousiast?
15.15  Aan de slag met..
15:40  Even wat anders
15.55  Na de pauze-dip
16.05  Hoe ga ik om met weerstand binnen mijn school(kantine)?
17.05  Vragen & Afsluiten
17.30  Wel thuis! 

Praktisch

Wanneer: april – mei 2018
Aanmelden: tot twee weken voor de training, er zijn per training een beperkt aantal plaatsen beschikbaar (maximaal 1 persoon per school)
Waar: diverse locaties in het land
Voor wie: Gezonde School coördinatoren: contactpersonen binnen de school die aan de slag zijn/gaan met de Gezonde School(kantine)
Kosten deelname: gratis
Voor meer informatie of vragen: thematraining@voedingscentrum.nl

*Let op! De locaties Amersfoort, Amsterdam en Zwolle zitten inmiddels vol. Het is dus niet meer mogelijk om je voor die locaties aan te melden.


In Friesland (Snakkerburen) is er nog een workshop op 6 juni. Gebruik het formulier hieronder om je hiervoor aan te melden.  

 

Aanmeldformulier Thematraining

Wie verdiende er al een Schoolkantine Schaal?
Overzicht

Zoek je een middelbare school met een gezonde schoolkantine? Je kunt zoeken op een specifieke school of per provincie kijken welke scholen een Schoolkantine Schaal hebben.