Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.

Doe mee met de 'Dag van de Gezonde Schoolkantine'

Vraag nu een schaal aan! De ‘Dag van de Gezonde Schoolkantine’ vindt elk jaar plaats op de derde dinsdag van april. Dit jaar is dat 16 april 2019. Op deze dag hopen we een recordaantal Schoolkantine Schalen uit te reiken in het hele land. Doen jullie mee? Zo kun je meedoen

Dáárom een gezonde kantine

Jongeren zijn de toekomst. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen.

De Kantinescan

In deze tool neem je jouw kantine onder de loep. Ontdek zo of je aanbod zilver, goud of ideaal is.

Inspiratielijst

Een overzicht van gezondere keuzes die je aan kunt bieden in jouw schoolkantine.

Richtlijnen Gezondere Kantines

Staan er in jouw schoolkantine gezonde producten, zoals bruine broodjes fruit en water? En bemoedig je in je uitstraling een gezonde keuze? Dan help je jongeren gezond te kiezen.

Buzz

Twitter
RT @Lingecollege: Het Lingecollege heeft opnieuw de Gouden Schaal voor gezonde schoolkantine in de wacht gesleept. Onze kantine scoort met…

RT @GGDopschool: Martinus College in Grootebroek heeft een gouden Schoolkantine Schaal. Super! @GezondeBrigade @JOGGNL
De Gezonde Kantine op Twitter

 
 
 
 
 
 
 
 

Doe mee op Facebook

In onze besloten Facebookgroep wisselen we ervaringen uit. Deel foto's en verhalen en leer van elkaar. De Schoolkantine Brigade prikkelt jullie daarnaast dagelijks met leuke quotes, recepten, foto's en filmpjes.

 Meedoen is simpel: ga naar De Gezonde Schoolkantine op Facebook en klik op ‘Lid worden’ of 'Join group'.