Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Menu
Zoek
Kantinescan

Teken de Ambitieverklaring

Het dringt meer en meer tot de maatschappij door: bewust en gezond eten hoort de norm te zijn. Samen met jullie vinden wij het logisch dat ieder kind een gezonde en duurzame keuze kan maken in de schoolkantine. En ook jongeren vinden dat. Het is tijd om de normaalste zaak van de wereld waar te maken. Door van de gezonde kantine de gewone kantine te maken. Zo dragen jullie bij aan de beweging naar een gezondere toekomst. Teken ook de Ambitieverklaring 2021-2025! Teken per schoollocatie. Bekijk een voorbeeld (pdf)

Wij doen mee!
 
 

Wat gebeurt er als we meedoen?

Hier tekenen jullie voor

Jullie laten door te tekenen zien dat jullie je de komende jaren gaan inzetten voor een gezonde schoolkantine op basis van de Richtlijn Eetomgevingen voor Scholen. Jullie vullen zelf de ambitie in: gaan jullie voor een zilveren, gouden of ideale Schoolkantine Schaal? Na het tekenen neemt een Adviseur Eetomgevingen contact met jullie op.

Je voortgang in beeld

Elk jaar dat jullie de ambitie voor een zilveren, gouden of ideale kantine behalen ontvangen jullie een Schoolkantine Schaal voor op het collectiebord. Dit bord ontvangen jullie gratis na het tekenen van de Ambitieverklaring. Om zo aan iedereen jullie gezonde beweging te laten zien!

En alleen al door het tekenen en publiceren van je Ambitieverklaring verdien je een Opstapje: een tegel voor op je collectiebord. Tot je een Schoolkantine Schaal hebt kun je nóg 5 Opstapjes verzamelen. Vraag zelf het Opstapjespakket aan. Meer over de Opstapjes.

Vrij in wat je doet

Door het tekenen van de ambitie onderschrijf je de gezamenlijke doelstelling en kunnen wij laten zien hoeveel scholen meedoen. We stellen geen eisen aan de ondertekening.

Voorbeeld Ambitieverklaring