Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
 

Wat we doen

Het team van De Gezonde Schoolkantine bestaat uit diëtisten en gezondheidswetenschappers van het Voedingscentrum. Ze helpen scholen graag bij de stappen om een gezondere kantine te realiseren. Het helpen van scholen gebeurt op locatie en op afstand.

Het team dat op de scholen komt, heet de Schoolkantine Brigade. Om een persoonlijk advies te kunnen geven, leggen ze in het hele land schoolbezoeken af. De Schoolkantine Brigadiers geven advies op maat en de school ontvangt na afloop van het bezoek praktische adviezen.

Op deze vlakken kunnen scholen advies verwachten:

  • Alle stappen in het proces naar een gezondere kantine
  • Vergroten van draagvlak binnen en buiten de school
  • Omgaan met weerstand
  • Productkeuze in de kantine
  • Uitstraling en inrichting van de kantine
  • Op weg helpen om voeding integraal aan te pakken in de school
  • Omgaan met verleidingen in de omgeving van de school

Zilveren en gouden Schalen

Scholen kunnen een zilveren of gouden Schoolkantine Schaal ontvangen. Een zilveren kantine bestaat voor minimaal 60% uit Schijf van Vijf-producten en dagkeuzes en de gouden kantine voor minimaal 80%. Een gouden kantine voldoet aan meer uitstralingspunten. Hoe het aanbod verdeeld is wordt bepaald met de Kantinescan.

Voor wie?

De Schoolkantine Brigade biedt gratis en vrijblijvend hulp aan alle scholen in het voortgezet (speciaal) onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. Scholen zijn welkom om zelf de Schoolkantine Brigade te benaderen via de contactpagina. Elke regio heeft een eigen Schoolkantine Brigadier. De brigadiers staan klaar om scholen te helpen en om langs te komen als hier behoefte aan is.

Aan de slag voor 1 september
Bekijk wat jij kunt doen

Vanaf 1 september 2020 vervalt de overgangsregeling. Bepaalde criteria worden wat strakker.