Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
 

Richtlijnen Gezondere Kantines

Met de Richtlijnen Gezondere Kantines van het Voedingscentrum kunnen scholen het kantine-aanbod gezonder maken en de kantine een gezondere uitstraling geven.

Sinds 2016 gelden de nieuwe Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn in lijn met de Richtlijnen Schijf van Vijf. Tot september 2020 geldt voor bepaalde productgroepen een overgangsperiode waarin meer producten meetellen als betere keuze.

Het gaat om producten in de productgroepen: hartige snacks, zoete snacks, soep, dranken, belegde broodjes, broodbeleg en maaltijden. Na september 2020 komt deze overgangsperiode te vervallen. Als je de aanbevelingen uit de brochure hieronder volgt, is je kantine 2020 proof. Of download de pdf.

Update: Richtlijnen Gezondere Kantines

Vanaf september 2020 vervalt de overgangsperiode van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Met deze verandering zetten we weer een stap richting een nog gezondere eetomgeving op scholen. Bekijk hier de laatste wijzigingen.

Wie verdiende er al een Schoolkantine Schaal?
Overzicht

Zoek je een middelbare school met een gezonde schoolkantine? Je kunt zoeken op een specifieke school of per provincie kijken welke scholen een Schoolkantine Schaal hebben.